בפועל, רוב האנשים שמתחילים דיאטה כזו או אחרת, מאבדים את הנחישות, המחוייבות וכוח הרצון מתישהו לאורך הדרך. זו הסיבה שכ- 95% מהאנשים חוזרים למשקלם הקודם ואף מוסיפים עליו.
רובנו נכנעים מוקדם או במאוחר לשפע ולתרבות הצריכה המוגזמת שאנו חיים בה. עצם ההתנגדות התכופה מייצרת אנטי פסיכולוגי ושינאה לדיאטה. היא גוררת בצידה תחושת שונות וחריגה רק מעצם ההימנעות מלאכול.
אנשים הסובלים מעודף משקל חשים עצמם לרוב נחותים, חלשים, חסרי כוח רצון ביחס לחבריהם החטובים. והאמת היא שלא כך הוא. קשה מאד לייצר תהליך ארוך טווח שכרוך בעקירת הרגלים ושינוי דרמטי של אורח החיים. הלא תזונה היא נדבך כל כך מרכזי בחיינו, החל מגדילה ובריאות וכלה בחגים ושמחות. מזון הוא חלק בלתי נפרד מהיום יום שלנו והוא נמצא בכל מקום. בשפע.
כשם שמרובות ומגוונות הסיבות לעודף המשקל, כך גם ניתן לזהות סוגים שונים של "טיפוסי דיאטה"
יש אנשים שחזקים מול הפיתויים בצורה מעוררת השראה. אבל חכו רגע עם הגביע, זה רק עניין של זמן עד שייכשלו, והם גם לרוב אלו שעולים חזרה בריבית שמנה.
יש את אלו שמזייפים – הבעיה היא שמדובר במדרון חלקלק. כפית אורז יותר, עוד פרוסת עוגה אחת, הופכים מהר מאד ליותר משמעותיים ובעקביות גורמים לעלייה במשקל.
יש את האנשים אשר מאזנים. מקזזים מעלים ומורידים. לא באמת מספיק חשוב להם לשנות את המצב.
יש כאלו שחייבים ליווי צמוד. חייבים יד בוטחת שתוביל, תייעץ, תתמוך ותנחם. רוב האנשים הללו ייכשלו בדיאטה ולא מהסיבה שאינם סומכים על עצמם באופן מלא לנהל את תהליך הדיאטה של עצמם. אינם קשובים למנגנונים הפנימיים ומנסים ליישם חוקים של אחרים על הרגלי התזונה שלהם.
יש אנשים שמאד מודעים לעצמם, מסגלים ארוחות בריאות משכנעים את עצמם שטוב להם אבל כל פיתוי קטן שובר אותם. העובדה היא שהם פשוט מאד מאד אוהבים אוכל והשכנוע העצמי לא מחזיק מים. התשוקה לאוכל חזקה מההיגיון הבריא.
כל טיפוסי הדיאטה יש דבר אחד במשותף- הם לא מגיעים ליעד ומשמרים אותו. למרות שהסיבות שונות, התוצאה זהה. לופים בלתי נגמרים של דיאטות כושלות, אכזבות וויכוח מתמיד עם המשקל.
הפתרון היחיד הוא שינוי אורח חיים. אבל מה זה בכלל אומר?
ואיך משיגים את השינוי ושומרים עליו בלי ליפול שוב למלכודות הדיאטה המוכרים? על כך נדבר במאמר הבא.